maanantai 2. huhtikuuta 2012

Naimisissa Arsenalin kanssaKalevan toimittaja Ilkka Lappalainen kirjoittaa alavieskalaisesta maanvijelijä Aimo Hautamäestä seuraavasti: ”Maanviljelijä Aimo Hautamäki on elänyt myrskyisässä suhteessa yli kuusi vuotta. Hän on poikamies, joka on kuiteniin naimisissa Arsenalin kanssa. Arsenal ei ole kotikylän, Alavieskan Someronkylän tyttöjä, vaan se joka syntyi pankkikriisin raunioille hoitamaan valtion syliin kaatuneen omaisuuden peruja. Aimo Hautamäki ei ole solminut suhdetta Arsenaliin vapaasta tahdostaan. Häneltä ei ole kysytty tahdotko vai et. Arsenal tuli ja otti. On vienyt kaikki nämä vuodet. Pyörittänyt kärjäiltä toisille. Tutustuttanut ystäviinsä ulosottomiehiin. Ja vie yhä.

Kaikki alkoi siitä, kun Aimo Hautamäen isä Alvar Hautamäki kuoli tammikuussa 1994. Isä oli ollut yksi neljästä takaajasta eräälle vararikkoon menneelle ylivieskalaiselle maanviljelijälle. Arsenal alkoi peria pojalta tämän isän antamia takausvastuita. Marraskuussa 1994 kotitila, jonka omistus, haltijavelkakirjat, oli yksin Aimo Hautamäellä, julistettiin hukkaamiskieltoon. Siitä alkoi piina. Käräjiä käräjien perään. Ulosottomiehiä ovella. Yhtä ja samaa rulettia vuodesta toiseen. Isännästä oli tullut renki. Isännyyttä talossa piti paitsi oma pankki, jonka kanssa omat asiat ovat luontuneet niin kuin on sovittu, myös Arsenal, jonka kanssa ei hänen oikeuskäsityksensä mukaan pitäisi olla mitään tekemistä. Navetta on nyt tyhjänä. Kuurankukat koristavat sen ikkunoita. Alussa eläimistä oli suuri apu isännälle. Kun aamulla ja illalla meni navettaan, oli pakko ajatella niitä. Ruokkia, tehdä työtä. Aina hetkeksi pääsi irti heilastaan Arsenalista. Miljoonaviisitoistatuhatta markkaan oli kasvanut kuudentoista prosentin korolla jo yli kahdeksi miljoonaksi markaksi. Jos häellä ei ollut maksaa miljoonaa aikanaan, vielä vähemmän hänellä on maksaa nyt kaksinkertainen summa. Vuodet ovat vieneet mennessään edellytykset kehittää viljelyä ja toimentuloa.

Arsenal-heilan kätköistä on löytynyt säästöpankin paperi, jolla takaajat on vapautettu vastuista jo ajat sitten. Ja uusia todisteita siitä, että pankki on antanut vararikkoon menneelle viljelijälle lainoja, joilla ei ollutkaan takaajia. Korkein oikeus ei kuitenkana antanut Hautamäelle valituslupaa asiassa. Yleisen oikeustajun mukaan jos oikeustoimi on teht rikoksen avulla niin oikeustoimi on pätemätn, mutta Suomessa tilanne ei ole näin yksinkertainen. Aimo Hautamäkeä on avustanut Timo Hautamäki ei hyväksy sitä, että hovioikeus ei ottanut päätöstä tehdessään minkäänlaista kantaa rikokseen, jonka seurausta koko takausjupakka on. Tuo rikos, mihin Timo Hautamäki viittaa on törkeä petos, mihin käräjäoikeuskin oli todennut tuolloin säästöpankin johtajan syyllistyneen. Pankinjohtajan katsottiin tahallan erehdyttäneen takaajia, mm. Alvar Hautamäkeä. Käräjäoikeus antoikin pankinjohtajalle vanekustuomion. Timo Hautamäki ei säästele sanojaan arvioidessaan Vaasan hovioikeuden toimintaa. Hautamäen mukaan hovioikeus on kääntänyt lähes kaikki jutut pankin eduksi ja tavallisten ihmisten tappioksi. Oikeuslaitos on kyvytän puolustamaan tavallista, pientä ihmistä, Hautamäki sanoo. Hänen mielestään historia on osoittanut, että jos kansa ei voi luottaa oikeuslaitokseen, syntyy tilalle erilaisia muita toimintapoja, mistä mafia on yksi esimerkki.

Arsenalin tarkastusvaliokunnan jäsen, kansanedustaja Erkki Pulliainen arvioi pankkikriisin loppusuoran likapyykin loppulaskun asettuvan 1-2 miljardiin markkaan. Valtava määrä tarvittaan rahaa Erkki Pulliaisen mukaan, koska Arsenalin ja sen edeltäjän Suomen Säästöpankin pankkikriisin hoidossa ajettiin alas kohtuuttomalla tavalla satoja yrítyksiä ja uitettiin ahdinoon niinikään satoja ihmisiä. Osa Suomen Säästöpankin ja Arsenalin pankinjohtajista kätki yritysten ja yksityisten ihmisten luottoihin liittyviä asiakirjoja jopa omiin koteihinsa. ”Järkyttävimpiä tapauksia on yksistään kymmeniä. Voiko tällaista oikeusvaltiossa tapahtua? Asioita on pyöritetty uskottamattomalla tavalla ja tuomioistuimet ovat uskoneet ”ihmeellisiä asioita”, huokailee kansanedustaja Erkki Pulliainen. Erikoisen lisän asiaan tuo se, että Arsenal sai salaiseksi Valtiontalouden tarkastusviraston raportin sillä perusteella,, että sille vooi koitua vahinkoa raportin julkistamisesta. Valtiontalouden tarkastusviraston raportin mukaan Arsenalin on syytä varautua noin 500 miljoonan markan korvauksiin 13 yksityiselle ihmiselle ta yritykselle. On todennäköistä, että raportissa oli vain jäävuoren huippu. Onko menettely raportin salaamisesta ollut kansalaisten edun mukaista? Asia kuuluu ministeri Suvi Anne Siimeksen vastuualueeseen. Suojeleeko Siimeskin rikollista toimintaa? Eikö myös rikollisten suojeleminin ole rikos?

Yrittäjä Juhani Autio on taistellut vuodesta 1992 saakka suurta pankkia vastaan. Hänestä on kehittynyt itseoppinut lakimies. Autio-yhtiöt tulee voittamaan vahinkorvauskanteensa välimieoikeudessa arvioivat lakimiehet. Autio-yhtiöillä on ollut varoja ja mahdollisuuksia kunnolliseen dokumentointiin asioissa, vaikka järjestelmä on kertaalleeen laittanut heidätkin polvilleen. Ei voi olla sattuma, että näitä ihmisä olisi kasautunut yhden pankin alueella. Tuuleen huuhdeltuja ihmisiä ja yrityksiä löytyy varmasti muualtakin Suomesta. Monet ihmiset ovat nuolleet haavansa, mutta Ahon Erkki ei. Hän jatkaa taistelua oikeuden puolesta hamaan loppuun saakka.

Keski-Pohjan Säästöpankin jo Ylivieskaan poliisin toiminta-alueen tekoja on tässä:

PR-talojen konkurssivyyhti
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2011/06/pr-talojen-konkurssivyyhti.html

DVD
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2008/12/dvd-dokumentti-youtubessa.html

Olli Puolitaival ja Konekersantti Oy:n tuhoaminen
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2010/09/olli-puolitaival-ja-konekersantti-oyn.html

Asioihin on vaikuttanut myös uskontoon liittyvät asiat:

Lestadiolainen värisuora
http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.com/2009/08/lestadiolainen-varisuora.html

Rikosten on peittely on tapahtunut näin

Arsenal Suomen suurin hautausmaa
http://suomenhistoriaa.blogspot.com/2011/11/arsenal-suomen-suurin-hautausmaa.html

Törkeä petos ja muita rikoksia Aktiv Hansa-kaupassa
http://pankkikriisi.blogspot.com/2008/11/trke-petos-ja-muita-rikoksia-aktiv.html

Ei kommentteja: